Vi vill ge dig tips på hur du kan använda vattnet för din hälsa, ditt hushåll, städning samt för skönhetsvård och olika läkande behandlingar. Vi har själva testat olika sätt att använda de olika vattensorterna och fått bra resultat. De olika typer av vatten som Enagics vatten joniserings maskiner skapar ger en mängd möjligheter för att öka hälsan hos dig och dina nära och kära. Vi är stolta att kunna bekräfta att Starkt Kangen vatten pH 11 och Starkt surt vatten pH 2,5 är ett miljövänligt alternativ till de städprodukter som vanligtvis krävs för att hålla ett hem rent. Här följer tipsen vi tagit fram för varje vattensort så du kan inspireras av möjligheterna…

 Skönhetsvatten pH 6

 

 

 • Hårvård, kan användas som balsam och balsamspray.
 • Hudvård, återställer hudens ph, behandlar orenheter, bra för dig med känslig hud.
 • Putsa speglar och fönster, putsa glas. Med micro fiber duk/ luddfritt tyg/ trasa blir det skinande rent.
Tips: Förvara skönhetsvatten i små sprayflaskor i hemmet eller ta med på resan, används både som face mist och balsamspray!

För miljöns skull...En liten mängd Restvatten kommer ut ur en mindre slang när du skapar Kangen vatten pH 8,5- 9,5 i vattenmaskinens huvud slang. Detta restvatten har pH 4,5 – 6. Vi vill inte låta vattnet gå till spillo så vi använder detta vatten för disk, städ, tvätta händerna eller vattna….

 

Nu till Kangen vattnet! Det har 3 st nivåer i pH värde. Vi börjar med Kangen 8,5: det som du borde börja dricka ifall du aldrig tidigare provat Kangen vatten.

Kangen vatten pH 8,5

 • Dricksvatten.
 • Brygga te, kaffe.
 • Matlagning: koka grytor, soppor; smakerna och aromerna dras ut ur råvarorna av vätgas berikat vatten!
 • Vattna örter, blommor och växter.
Tips: kicka igång din odling- sticklingar av olika slag växer bra och snabbt med Kangen vatten, likaså växter frön snabbare med vätgas berikat vatten!

Se mer om odling med Kangen vatten här

Mycket viktigt angående att dricka Kangen vatten: Läs detta innan du går vidare till de högre pH värdena! Du som aldrig testat Kangen vatten innan uppmuntras börja med att dricka Kangen pH 8,5 och trappa upp långsamt mot pH 9- 9,5… 

Du som är sjuk eller har bestående hälsobesvär får observera att vattnet skapar väldigt stark utrensning vid sjukdom på grund av att vattnet innehåller vätgas, vilket medför en omedelbar utrensning av bakterier och toxiner. Vill du veta mer om forskningen kring Kangen vatten och vätgas? Läs här. Var extra försiktig om du är kroniskt sjuk och tänker börja dricka Kangen vatten. Kontakta personen som introducerade dig till Kangen vatten för tips och råd. Var beredd på starka utrensnings symptom och ta det lugnt när du börjar dricka vattnet, så ska det gå bra… 

Det är alltid en god idé att fråga hur andra gjort för att öka hälsan med Kangen vatten innan du själv börjar dricka vattnet. Marianne, Terra och Liv i team Nordisk Urkraft har erfarenhet av utrensningar på grund av borrelia och infektions sjukdomar. Att Kangen vattnet ökar hälsan och gör oss friska har vi alla upplevt, men vägen dit är inte alltid behaglig, just på grund av utrensningarna och symptomen det ger medans kroppen gör sig av med toxiner och bakterier. Hör av dig till oss om du behöver hjälp.

Kangen vatten pH 9 

 • Dricksvatten, obs utrensning vid sjukdom: vätgas koncentrationen är högre och det medför utrensning av bakterier och toxiner. 
 • Brygga te, kaffe.
 • Matlagning: koka grytor, soppor; smakerna och aromerna dras ut ur råvarorna av vätgas berikat vatten!
 • Vattna örter, blommor och växter som gillar högre pH värde.

Kangen vatten pH 9,5 

 • Dricksvatten, obs utrensning vid sjukdom: vätgas koncentrationen är högre och det medför utrensning av bakterier och toxiner.
 • Brygga te, kaffe.
 • Matlagning: koka grytor, soppor; smakerna och aromerna dras ut ur råvarorna av vätgas berikat vatten!
 • Lägg trötta grönsaker, frukter samt örter i pH 9,5 så piggnar de till, kanske slår de till och med nya skott…
 • Koka ägg: skalet bara glider av. Testat både att skala direkt, samt låta stå i kallt Kangen vatten pH 9,5 ett tag, sen skala.
 • Vattna örter, blommor och växter som gillar högre pH värde.

Neutralt vatten pH 7

 • Dricksvatten.
 • Till dina mediciner. Blanda ej mediciner med Kangen vatten ph 8,5- 9,5 då det förstärker medicinens effekt. Dina mediciner, kapslar, kosttillskott och så vidare tar du därför alltid med neutralt vatten pH 7, för din säkerhet.
 • Till de små barnen: barnmat och välling görs med neutralt vatten.
 • Vi tycker om att dricka ett glas neutralt vatten på morgonen som start för kroppen, och på kvällen innan vi lägger oss. 
 • Vattna med neutralt vatten.

Starkt Kangen vatten pH 11

 • Löser upp fett, smuts, partiklar och rensar bort bakterier.
 • Att lägga grönsaker och frukt i pH 11 är bra då det löser upp bekämpningsmedel! Låt stå ett tag. Sedan lägger du varorna i ph 9,5 ett tag, och sköljer sedan noga innan du tillagar eller äter. 
 • Tvätta spis, feta ytor i köket. Då vattnet löser upp fett så effektivt är det perfekt för detta.
 • Tvätta fälgarna på bilen. Vattnet löser upp fett och partiklar av smuts så effektivt, därför är det perfekt för detta.
 • Rengöra glasdörrarna på öppen spis, vattnet tar bort sot.
 • Skura golv: fett och smuts försvinner.
 FLER TIPS

 • När sparsamt med vatten vill användas för rengöring: spraya med pH 11 och torka med papper. Till exempel för att rengöra en elektrisk hand mal, eller en hand mixer. Även perfekt som tillfälligt “camping-diskmedel”.
 • Använt som insektsmedel / sprayat på olika insektsbett, svullnad försvinner, sår från bett läker snabbt. Observera att pH 11 vatten torkar verkligen ut huden, då vattnet löser upp fett, så ett tips är att smörja med fet olja som sesamolja eller kokosolja direkt efter det inte är blött längre, så huden blir återfuktad. Borde användas sparsamt på huden, bara i perioder till exempel vid ett bett. Vi skulle inte rekommendera detta för behandling av eksem eller hudproblem, utan bara till insekts bett.
 • Fotbad med pH 11 Starkt Kangen vatten används med fördel för att bota fotsvamp, i kombination med pH 2,5 vattnet som du läser om i nästa rubrik. Här kan du läsa om behandlingen, och många fler användningsområden i en PDF med hälsoprotokoll för olika hälsotekniker, kurer och behandlingar du kan göra hemma med joniserat vatten.
 • Skölja näsan, mot pollenallergi. Gör inte detta om du har problem med näsan eller slemhinnorna, eller har andra bestående besvär typ som sår i näsan. Var försiktig och skölj först pyttelite, och se till att du tål detta starka vatten, innan du gör en fulländad nässköljning.
PH 11 Starkt Kangen vatten Innehåller: “Electrolysis enhancer/ Elektrolys förstärkare” Läs mer i information om Vätgas och Kangen vatten. 
Tips för förvaring: förvara vattnet i spray städflaskor, helst i glas (som vid förvaring av det mesta, för att slippa ev. plast rester) eller en flaska av giftfri plast, och glöm inte att markera vilket pH det är i flaskan. Hållbarhet i flaska för Starkt Kangen Vatten i mörk behållare som hålls svalt/ej i solljus är ungefär 1 månad! Efter några dagar blir vattnet starkare effektmässigt, sen varar effekten av mer mot slutet, då bör det bytas ut ifall du inte redan brukat vattnet under en månad, vilket du antagligen gjort när du insett hur mycket bra effekter och användningsområden vattnet har 😌

 Starkt surt vatten pH 2,5

Labb resultat, Se en labb rapport PDF, som visar att pH 2,5 vattnet inte bara desinficerar ytor utan även tar bort svåra bakterier likt salmonella. Starkt surt vatten från Enagic desinficerar ytor, så det är perfekt för… 

 • Städning av toalett och badrum.
 • Tar bort bakterier från skärbrädor och ytor.
 • Desinficerar händer.
 • Tar bort svamp och bakterier på huden samt inuti kroppen. Robin i N.U teamet har använt pH 2,5 vattnet på tops för att bota en infektion i örat på deras katt, det gav super bra resultat, efter bara några dagars användning.
 • När fästing krupit på huden har vi desinficerat området på huden, och direkt tvättat händer i pH 2,5.
 • Sprayat på olika insektsbett; svullnad försvinner och såren läker snabbt. Obs använd inte stora mängder pH 2,5 vatten på huden och ej heller dagligen. Utan då och då, vid bett eller för behandling av något specifikt. 
Notera att även pH 2,5 vattnet beräknas hålla ca 1 månad vid sval och mörk förvaring i spray städflaska (helst i glasflaska). Men den anti-bakteriella effekten/ ”hydrochloric acid” i pH 2,5 vatten är starkast direkt ur maskinen, så när du verkligen är i behov av starkare decinfection, som vid viktigare städning/ behandling av magsjuka eller för att städa rester av rå kyckling till exempel, så är det bäst att ta pH 2,5 vattnet direkt från maskinen…
  PH 2,5 Starkt surt vatten Innehåller: “Electrolysis enhancer/ Elektrolys förstärkare” Läs mer i information om Vätgas och Kangen vatten. 
  Fler tips
  Använd vattnet för daglig munvård… Många användare rapporterar att de blir av me dålig andedräkt, tandkötts inflammation, olika problem med tandkött och får vitare tänder när de använder både starkt surt vatten pH 2,5 och starkt kangen vatten pH 11 som tandkräm, alltså tar vatten i munnnen och borstar runt, samt sköljer munnen med start pH 2,5 och sedan med pH 11…Sen tar du vanligt vatten och sköljer runt igen som avslut, det ska inte ligga kvar pH 11 vatten på emaljen, om det vid upprepade tillfällen ligger kvar i munnen blir det till slut skadligt för emaljen.
  Vi hade själva inga tandproblem men efter vi funnit denna info ville vi såklart prova- vi kan nu efter ca 3 månader rapportera om en fräsch, ren känsla i munnen när vi sköljt- och faktiskt, lite vitare tänder.
  Ännu fler tips kommer så småningom på bloggen! Vi vill inte tipsa om något vi inte provat själva ännu. Vi vill först veta att det är säkert för kroppen, bra för hälsan och bra för miljön- något vi kan stå för!
  Gilla Facebook sidan för mer inspiration och information om vattnet!
  Här finner du mer info om vattentyperna från Enagic